Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
500 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo! Sadece kutu oyunlarında geçerli
logo
Image
Image
Çarpışan Sayılar & Dokuz Taş
Çarpışan Sayılar & Dokuz Taş
Çarpışan Sayılar & Dokuz Taş
Çarpışan Sayılar & Dokuz Taş

NewToys

Çarpışan Sayılar & Dokuz Taş

Image
Orijinal Ürün
₺ 169.00
WHATSAPP

OM0111

Ürünün hammaddesi ahşaptır.   

Ürünün içerisinde 1 adet çelik zil,7x4 farklı renkten oluşan 28 adet altıgen, 42 adet oyun ve puan kartı bulunmaktadır. 

Nasıl oynanır; .oyun bir adet ahşap platform üzerinde 2 adet tablo ve 102 adet oyun taşıyla oynanır. Küçük tablo kontrol paneli büyük tablo ise aksiyonun gerçekleştiği yerdir. Oyuna kura ile başlanır. İlk oyuncu kendi rengindeki taşını kontrol paneli üzerinde ilk satıra herhangi bir sayının üzerine koyar. İkinci oyuncu ise taşını kontrol panelinde 2.satırda istediği bir rakam üzerine koyar ve çarpma işlemi sonucunda ulaştığı sayıya ana tabloda kendi taşı ile kapatır.Sıra rakip oyuncuya geçer. Sırası gelen oyuncu kontrol panelinde renk farketmeksizin istediği bir taşla oynayarak çarpma işlem sonucunu an tablo üzerinde kapatır. Oyuncular kendileri için gerekli rakamları kapatmaya çalışırken rakiplerinin de olası hamlelerini engellemeye çalışırlar. Oyun bu şekilde devam eder. 

 

Kazanma Kriterleri

1. Oyun  :Ana tabloda kendi taşlarını çapraz, yatay ve dikey olarak 4'lü yapan oyuncu  oyunun galibi olur.

2. Oyun :Tüm taşlar kullanıldığında ana tablo üzerinde en çok 4'lü yapan oyuncu oyunu kazanır.

 

Oyunun Kazanımları 

Strateji geliştirmeye, matematiksel düşünmeye teşvik eder. 

Hafıza, görsel algı ve dikkat düzeyini arttırır.   

İlişki kurma becerisini arttırır.

Çarpım tablosunu eğlenerek öğretir. 

 

DOKUZ TAŞ

Nasıl oynanır; 2 kişi ile 9'ar piyonla oynanır. Oyunun amacı; Her oyuncu yatay yada dikey olarak taşlarını üçlü yapmaya çalışır. Taşların üçlü yapılmasına per denir. Çapraz yapılan yapılan per'in hiçbir anlamı yoktur. 

Oyunun akışı;

Taşlar oyuncular tarafından sırayla platforma yerleştirilir. Taş diziliminde per yapılırsa rakip oyuncunun platformadaki taşlardan bir tanesi oyun dışına alınır. 

Her iki oyuncunun ellerindeki taşlar bittikten sonra hamla yapmaya başlarlar. Hamle ile amaç yine per yapmaktır. Her yapılan per  için rakip oyuncunun bir taşı alınır.

Per yapan  oyuncu rakip oyuncunun per olmayan taşlarından birini alır. Rakip oyuncunun tüm taşları per ise herhangi bir taşını alır. Çapraz per ile rakip oyuncunun taşı alınamaz.

Oyuncular yaptıkları per'leri ileri geri yaparak rakibin taşlarını yiyebilirler. 

Oyuncular dokundukları taşı oynamak zorundadırlar. Bir oyuncu en az 3 dakika içinde hamle yapmak mecburiyetindedir. 3 dakika içinde hamle yapmayan oyuncu sırasını kaybeder. Oyun tahtasında 3 taşı kalan oyuncu taşlarını istediği gibi hareket ettirebilir. Yani en yakındaki nokta ile en uzağındaki nokta arasında herhangi birine taşını koyabilir. 

 

Kazanma Kriterleri;

2 taşı kalan oyuncu oyunu kaybeder.  Taşlar kilitlenirse oyun tahtası üzerindeki taşlar sayılır, fazla taşı olan oyunu kazanır. Taşlar eşitse kazanan kura ile belirlenir.

Oyunun Kazanımları; 

Strateji kurmaya teşvik eder.

Matematiksel düşündürür.

Beyin jimnastiği yaptırır.

Görsel algıyı arttırır.