Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
500 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo! Sadece kutu oyunlarında geçerli
logo

Ergoterapi Malzemeleri

370 ürün bulunuyor.

MARKA

Actifoam
Alex
Aptonia
Asya Oyuncak
Azuni
Babycim
BeeSmart
Beleduc
Brand
California Sport
Cando Türkiye
ÇekirdekZeka
Circle Toys
Cosfer
Dede
Delta
Edu Toys
Edx Educatıon
Eko
Erpa
Fei
Gymnıc
Hi Q Toys
Hobi
İbatoys
Joints
Kalpe
King Kids
Ky Spor
Kzl Oyuncak
Learning Resources Türkiye
Lerado
Little Tikes
Matrax
Melissa&Doug
Moves
Nıtro
Oyun Terapi Market
Pilsan
Rossie
Smoby
Süngercim
Svava
Theraband
Vigatoys
Voit
Xtensor
YukaKIDS
ZuzuToys

FİYAT ARALIĞI

NaN
NaN
0

Ergoterapi Malzemeleri Fiyatları?

Kişilerin sosyal hayata katılıp bağımsız bir birey olması için oldukça önemli bir yere sahip olan ergoterapide kullanılan malzemeler çözülecek sorunlara göre değişmektedir. Bu nedenle ergoterapi malzemeleri son derece geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Bu ürün yelpazesi içerisinde yer alan malzemeler hem özel eğitim kurumlarında hem de evlerde kullanılabilmektedir. 

Ergoterapi desteği alan ve bu desteği malzemeler ile güçlendirmek isteyen birçok kişi ergoterapi malzemeleri hakkında çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Malzemelerin özellikleri, kullanım alanları gibi merak edilen hususlar arasında aynı zamanda ergoterapi malzemeleri fiyatları da yer almaktadır. Ergoterapi malzeme fiyatları hakkında net bir fiyat bilgisine ulaşmak ürün yelpazesinin oldukça geniş olması ve farklı noktalara hitap etmesi sebebiyle mümkün değildir. Malzemeler hakkında en net fiyat bilgisine ürün üzerinden ulaşılabilmektedir.

Ergoterapi Malzemesi Nedir?

Ergoterapi, hiperaktivite, otizm, epilepsi, dikkat eksikliği gibi psikiyatri kapsamına giren hastalıklar başta olmak üzere daha birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir terapidir. Ergoterapi duyu bütünleme olarak da adlandırılmaktadır. Duyu bütünlemede yardıma ihtiyaç duyan; zihinsel, fiziksel, duygusal, sosyal, çevresel, görsel alanlarda kişilerin yaşamış oldukları sorunları en aza indirerek onları sosyal yaşama kazandırma amacıyla uygulanan terapide kullanılan malzemeler ergoterapi malzemeleri olarak adlandırılırlar. 

Ergoterapi malzemeleri ile yaşamış oldukları sorunlar sebebiyle yapmak istediği iş ve uğraşları kendi başına yapamayan kişilerin eğitimi desteklenir ve günlük yaşamlarında ihtiyaç duydukları iş ve uğraşları kendi başlarına yapmaları sağlanır. 

Ergoterapi Malzemelerinin Özellikleri Nelerdir?

Ergoterapi malzemeleri zihinsel, fiziksel, duygusal, sosyal ve çevresel gibi birçok alanda sorun yaşayan kişilerin sorunlarını en aza indirmek veya tamamen ortadan kaldırmak amacıyla yapılan çalışmalar olması sebebiyle bu sorunlarla karşı karşıya kalan kişiler tarafından ergoterapinin önemi oldukça fazladır.

Kişinin sorunlarına yönelik özel materyaller kullanılarak gerçekleştirilmesi sebebiyle ergoterapi malzemeleri modelleri son derece çeşitlidir. Örneğin; kaba motor becerilerinde sorun yaşayan kişiler için kullanılan tırmanma materyalleri bulunduğu gibi ince motor becerilerinde sorun yaşayan kişiler için ince motor kaslarını çalıştıracak ipe boncuk dizme ile bu kas gelişimini destekleyici materyaller bulunmaktadır.

Ergoterapi Malzemelerinin Çeşitleri Nelerdir?

Ergoterapi, psikiyatrik ve daha birçok hastalığın tedavisinde etkin bir biçimde kullanılan metodlar arasında yer almaktadır. Bu terapi içerisinde yer alan birbirinden farklı özelliğe sahip ergoterapi malzemeleri çeşitleri de bulunmaktadır. Bu malzeme çeşitleri ergoterapinin kullanım alanının son derece geniş olması sebebiyle fazlaca çeşitlidir. 

Ergoterapi malzemeleri çeşitleri hakkında birçok soru sorulmaktadır. Bu alanda kullanılan ergoterapi malzemeleri çeşitleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Tırmanma duvarı: Tırmanma özellikle de vücudun her iki tarafını koordine bir şekilde kullanmada zorluk yaşayan bireyler için uygulanan bilateral entegrasyon çalışmaları açısından oldukça önemlidir. Tırmanma esnasında vücudun her iki kısmının da uyumlu bir biçimde çalışması beklenir. Bu bağlamda kullanılan duvara ise tırmanma duvarı denmektedir.
  • Tırmanma barı: Tırmanma duvarının bar şeklinde yapılan modelinde farklı olarak barların oynayabilir özelliği kullanılarak eğim verilebilmektedir. Aynı şekilde bilateral entegrasyonda kullanılan bu malzemeler tedavi açısından önem taşımaktadır.
  • Denge aleti: Fiziksel olarak sorun yaşayan kişilerin tedavisinde kullanılan ve dengede durmaya destek veren, üzerinde çeşitli çalışmaların yapıldığı malzemeye denge aleti denir.
  • Denge çanağı: Denge çanağı hem iç hem de dış mekanlarda kullanıma uygun olan malzemeler arasında yer almaktadır. Çocukların kullanım esnasında oldukça eğlendikleri ve keyif aldıkları denge çanakları içerisine çocuklar oturarak dengede kalmaya çalışır, dönerler. Bu sayede kol kaslarının gelişmesine de katkı sağlanır. 
  • Direnç bandı: Direnç bandı fiziksel olarak sorun yaşanan kasların gelişimlerine katkı sağlamak ve kasları güçlendirmek adına kullanılan ekipmanlar arasında yer almaktadır. Sorun yaşanan kaslara bant yardımı ile direnç yani güç uygulanarak kasların gelişmesi sağlanır.
  • El parmak egzersiz aletleri: İnce motor kaslarını güçlendirmede oldukça etkili olan el parmak egzersiz aletleri de kendi içerisinde çeşitliliğe sahiptir. El kaslarını güçlendirmek adına el egzersiz topu kullanılabildiği gibi parmak güçlendirici farklı materyaller de kullanılabilmektedir. Böylelikle el, parmak ve bilekte yaşanan sorunların çözüme kavuşmasına destek olunur.
  • Duyu topları: Duyu topları duyusal sorunlar yaşayan kişiler için tedavi amacıyla kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Masaj, kavrama ve parmak egzersizleri amacıyla kullanılan duyu topları aynı zamanda kan dolaşımını düzenlemede de etkilidir. Stres kontrolü, rahatlama etkileri sebebiyle de psikiyatrik sorunlarda yoğun olarak kullanılmaktadır.
  • Çocuk salıncağı: Çocuk salıncağı da ergoterapi malzemeleri arasında yer almaktadır. Fiziksel koordinasyonu sağlamak amacıyla oldukça önemli olan sallanma kabiliyetini kazandırabilmek için kullanılan materyal çocuklar tarafından çok sevilmektedir.
  • Çocuk oyun tüneli: Çocukların hem eğlenmesini hem de kaba motor gelişimlerini güçlendirmesini sağlayan çocuk oyun tüneli emekleme, sürünme gibi koordinasyon gerektiren becerilerin gelişmesine katkı sağlar. Bu nedenle özel eğitim merkezlerinin oyun alanlarında bulunurlar.
  • Svava: Dengede sorun yaşayan kişileri tedavi amaçlı kullanılan svava salıncakları ile kişilerin eğlenerek denge yetisinin geliştirilmesi hedeflenir.
  • Dikenli hava minderi: Denge sorunu yaşayan kişiler için özel eğitim merkezleri ve çeşitli kurumlarda dikenli hava minderi kullanılan ekipmanlar arasında yer almaktadır. Ergoterapinin bir parçası olan dikenli hava minderi aynı zamanda spor egzersizleri için de kullanılmaktadır. Duyusal ve fiziksel açıdan farkındalık, gelişim sağlaması sebebiyle tercih edilen dikenli hava minderleri ayakta ve oturarak kullanılabilmektedir.
  • Ahşap bilyeli denge tahtası: Sağ ve sol beynin aynı anda çalışmasını destekleyen ahşap bilyeli denge tahtası özellikle de bilateral entegrasyon çalışmalarında kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Denge gibi fiziksel sorunlar yaşayan kişilerin tedavisi amacıyla kullanılan ahşap bilyeli denge tahtası çocuklar tarafından eğlenceli de bulunmaktadır.
  • Denge minderi: Bilateral entegrasyon çalışmaları için kullanılan denge minderleri ergoterapi malzemeleri arasında yer almaktadır. Dikenli hava minderinden farkı dış yüzeyidir. Hem ayakta hem de oturarak kullanılabilen denge minderleri beynin sağ ve sol bölümlerinin aynı anda çalışmasına destek olur. 
  • T salıncak: Özel eğitim kurumlarında kullanılan T salıncak denge sorunu yaşayan kişilerin tedavisinde kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Kişilerin vücutlarını koordine bir biçimde kullanımını desteklemek amacıyla geliştirilen ürün çalışmalara katkı sağlamaktadır.
  • Acrobat salıncak: Vücut kaslarını açma ve germe de oldukça etkili olan acrobat salıncak modeli özel eğitim merkezlerinde ergoterapi bağlamında kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. 
  • Beceri küpü: İnce motor becerilerini geliştirmek amacıyla üzerinde günlük ihtiyaç duyulan fermuar açma kapatma, bağcık bağlama gibi işlerin bulunduğu bu küpler hem okul öncesi eğitim kurumlarında hem de özel eğitim kurumlarında kullanılmaktadır.

Ergoterapi Malzemeleri Nerede Kullanılır?

Ergoterapi malzemeleri ergoterapinin mutlak parçaları arasında yer almaktadır. Birçok soruna önemli katkısı bulunan bu malzemelerin kullanım alanları da birbirinden farklı olabilmektedir. Örneğin; otizmde ergoterapi malzemeleri farklı olduğu gibi hiperaktivite tedavisinde kullanılan malzemeler birbirinden farklıdır. 

Ayrıca ergoterapi malzemeleri bilateral entegrasyon çalışmalarında da yoğun olarak kullanılmaktadır. Vücudun her iki tarafının koordine bir biçimde kontrolü bazı sorunlar nedeniyle mümkün olmayabilir veya zorlaşabilir. Bu tarz durumlarda ikili entegrasyon yani bilateral entegrasyon çalışmaları uygulanır. Bilateral entegrasyon sonucunda bir el ile kâğıdı tutup diğer elle makas kullanarak kâğıdı kesme gibi basit işlemler desteklenir. Bunun yanında dengede durma için gerekli malzemeler kullanılarak denge, yürüme, tırmanma alanlarında çalışmalar yapılır.


 
Devamını Göster